Hargita Trail Rrunning - Szabályzat

V. Hargita Trail Running 2017

Versenyszabályzat

 

1. Szervezés:

1.1 A „Hargita Trail Running” elnevezésű terepfutóversenyt a székelyudvarhelyi „Feel Good” Sportegyesület szervezi, 2017 augusztus 26-án, a Hargita-hegységben. Az rajt és célbaérés helyszíne a Madarasi Hargitán található Pethő Panzió.

1.2 Az esemény célja a terepfutás népszerűsítése, az ökológiai kultúra tudatosítása, a természet tiszteletére és környezetvédelemre nevelés, a Hargita-hegység szépségeinek felfedezése, és nem utolsó sorban a futóközösség tagjai közötti kapcsolatok, sportbarátságok kialakítása.


2. A verseny jellemzői:

2.1 A „Hargita Trail Running” elnevezésű rendezvény hegyi terepfutóverseny.
2.2 Az útvonalak tartalmaznak kiépített közutakat és korszerűsítetlen erdei utakat, kijelölt- és jelöletlen szakaszokat, szűk ösvényeket, mély völgyeket, balesetveszélyes terepet, stb. Az útvonalak nagy része turistajelzéssel vannak ellátva, illetve a jelöletlen szakaszokon speciális jelzések lesznek láthatóak (szalagjelzés, színes spray jelzés, stb.)
2.3 A verseny útvonala nem lesz lezárva a forgalom elől (járművek, gyalogosok, turisták, állatok, stb). Ennek következtében felhívjuk a versenyzők figyelmét a közlekedési törvények által meghatározott szabályok betartására. A résztvevők felelősek minden olyan baleset okozásáért, amely a versenyszabályzat be nem tartása vagy a közlekedési szabályok megsértése miatt történik a „Hargita Trail Running” verseny ideje alatt.
2.4 A versenyútvonalak biztonságos teljesítése tapasztalatot és speciális hegyi terepen szerzett ismereteket igényel, mint pl.:

• legalább minimális hegyi terepismeret, tapasztalat.
• jó tájékozódási képesség, kedvezőtlen időjárási feltételek mellett is.
• a fair-play és barátság jegyében cselekedjen, ha egy helyzet úgy követeli meg (egy gyorsabb versenyzőt engedjen el maga előtt akadályozás nélkül, részesítse elsősegély-ellátásban a bajbajutott versenyzőt, ha az igényli).
• annak ellenére, hogy a szervezők minden lehetséges óvintézkedést megtesznek, a versenyző felelősségteljes hozzáállást tanúsítson a verseny ideje alatt, hiszen keletkezhetnek előre nem látott körülményekből adódó kockázatok, terep- ill. időjárási viszonyokból adódóan.
• minden résztvevőnek tudnia kell, hogy egy díj, nyeremény sem lehet fontosabb mint a saját, vagy versenytársai egészsége és élete – mindezek tudatában cselekedjünk, ha a helyzet úgy kívánja.


3. Versenytávok:
feel good team logo
3.1 Maraton: 42 km, 1700 m D+, szintidő 9 óra
3.2 Cros: 15 km, 450 m D+, szintidő 3 óra
3.3 Family: 5 km, 180 m D+, szintidő 2 óra.

3.4 A maratoni táv része a „Circuitul Carpaţilor” romániai terepfutó körversenynek, amely több hazai versenyt foglal magába. Részletek a körversenyről a www.htr.feelgoodteam.ro honlapon találhatóak.
A verseny részletes térképe a http://htr.feelgoodteam.ro honlapon található.


4. Útvonal leírása:

4.1 Maraton: 42 km, szintemelkedés 1700 m (Rajt: Madarasi Hargita -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs -- Rákosi Hargita csúcs -- Madéfalvi Hargita csúcs -- Csompoly -- Hargitafürdő (Ózon Hotel) -- Bagoly-kő -- Szeles Vésze -- Szentegyházi erdei út -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió).

4.2 Cros: 15 km, szintemelkedés 450 m (Rajt: Madarasi Hargita, Pethő Panzió -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs -- Rákosi Hargita csúcs -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió).

4.3 Családi táv: 5 km, 180 m szintemelkedés (Rajt: Madarasi Hargita, Pethő Panzió -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió ).

4.4 A versenyútvonalak különböző tényezők hatására módusulhatnak (időjárási viszonyok, biztonság stb.). Az esetleges útvonal változtatásokat a verseny kezdete előtt tartandó technikai eligazításon közlik ki a szervezők.
4.5 Minden versenyző köteles betartani a szervezők/pályabírók utasításait, a hivatalosan kijelölt útvonalat, rövidítések és más előnyök nélkül.


5. Ellenőrző pontok:

5.1 A verseny során kijelölt ellenőrző pontok lesznek, amelyeknél kötelező módon át kell haladniuk a versenyzőknek. Valamely ellenőrző pont kihagyása a versenyből való kizárását vonja maga után.


6. Nevezési feltételek:
feel good team logo
6.1 A versenyre bárki nevezhet, aki megfelelő egészségi állapotban van a választott táv teljesítéséhez.

6.2 A szervezők megtagadhatják a sportszerűtlen viselkedést tanúsító személyek versenyzési jogát, illetve azokét, akik bármely módon rontják a „Hargita Trail Running”, vagy valamely partner rendezvény arculatát.

6.3 Nevezés - alsó korhatár (betöltve 2017 augusztus 26-ig):

• Maraton: 18 év
• Cros: 14 év ( a 14 – 18 éves korosztály speciális feltételek mellett )
• Family: 5 év

6.4 Minden résztvevő a rajtcsomag átvátelekor kitölt egy felelősségi nyilatkozatot, amelyben elismeri és elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a verseny szabályzatát. Továbbá azt, hogy a versenyen saját felelősségére indul, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvételi feltételeknek, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármely résztvevő egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraiért kártérítésre nem kötelezhetők.

6.5 A „Family” futásban való nevezéshez minimum két személy részvétele szükséges, amelyből az egyik 5-14 év közötti kiskorú, a másik versenyző egy felnőtt. Az így összeállt csapat együtt kell teljesítse a Family útvonalat. A csapatok maximum 6 versenyzőből állhatnak.

6.6 A „Family” kategóriánál a 14 év alatti kiskorú kizárólag a törvényes képviselője által (szülő vagy gyám) nevezhet be a versenyre, annak felelősségére. Ha a törvényes képviselő se nem szülő se nem gyám, akkor szükséges egy gyámságot igazoló irat is azon képviselő részéről, aki aláír akár a közjegyő előtt, akár iratkozásnál a helyszínen, a szervezők előtt.

6.7 Speciális feltételek a 14 -18 éves korosztályú résztvevők számára:
A „Cros” távon résztvevő kiskorúak ( 14-18 év között ) valamely szülő vagy törvényes gyám jelenlétében, ennek írásos beleegyezésével vehet részt a versenyen, aki nyilatkozatban kijelenti, hogy ismeri a versenykiírást, az abban foglalt szabályokat, tudomásul vette és magára kötelezőnek ismeri el, vállalva a versennyel járó esetleges kockázatokat is. Abban az esetben, ha a kiskorú versenyzőt nem kíséri el szülő vagy törvényes gyám, akkor a nyilatkozat közjegyző által hitelesített formában kell eljusson a szervezőkhöz.


7. Kategóriák:

Maraton: Női/Férfi: 18-29 év, 30-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60-69 év, 70+, Összetett
Cross: Női/Férfi: 14-17 év, 18-29 év, 30-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60-69 év, 70+, Összetett
Family: Összetett

7.1 Mindhárom távon, kategóriánként az első három helyezett lesz díjazva.
7.2 Azokban a kategóriákban, ahol kevesebb mint 5 versenyző indul, összevonhatók más kategóriákkal.


8. Felszerelés:

8.1 Kötelező minden kategóriában:


• terepfutó cipő
• térkép és rajtszám (a szervezők által biztosított)

8.2 Kötelező csak a maratoni távon résztvevőknek:

• hátizsák/övtáska
• hosszú ujjú vízálló felső
• induláskor minimum 0,5 l folyadék kulacsban
• mobiltelefon

8.3 Ajánlott minden kategóriában induló résztvevőnek:

• túrabot, mobiltelefon, síp, kalap/sapka/Buff, hosszú nadrág, hosszú ujjú felső, esőkabát, túlélő fólia

8.4 A kötelező felszerelés módosítható az időjárási viszonyok függvényében.


9. Időmérés:

9.1 A versenyen az időmérés másodperc pontossággal történik.


10. Rajt:

10.1 A rajt a Madarasi Hargitáról fog történni, egy speciálisan kijelölt helyről, a Pethő Panzió parkolójából.
10.2 Cros és Maraton: 09:00 órakor
10.3 Családi futás: 12:00 órakor


11. Érvényesítés (Validálás)/ Eligazítás:

11.1 A nevezések érvényesítése a verseny előtti napon történik, 18.00-22.00 óra között, illetve szombat reggel 07:00 és 08:00 óra között a Pethő Panzióban.
11.2 A technikai eligazítás a verseny előestéjén ( 25.08.2017 ) 20.00 órától lesz a Pethő Panzióban. Egy rövid eligazításra a rajt előtt is sor kerül, amikor az esetleges újdonságokat és változásokat fogják közölni a szervezők.


12. Regisztráció:

12.1 A versenyre való nevezés online történik, a „Hargita Trail Running” hivatalos oldalán (www.htr.feelgoodteam.ro) található űrlap kitöltésével augusztus 21-ig, vagy a helyszínen.
12.2 Fizetési feltételek:

Banki átutalással:
Asociaţia Sportivă Feel Good Odorheiu Secuiesc
OTP Bank Odorheiu Secuiesc
IBAN: RO50 OTPV 2610 0062 3210 RO01
Adresa: Odorheiu Secuiesc, Str. Aleea Florilor, Nr.10, Ap.7, Jud.Harghita
CUI: 30040333
Megjegyzés: Név,regisztráviós díj Maraton/Cros/Family

      SWIFT: OTPVROBU


13. Nevezési díj:

Maraton:
   április 16 – június 15 között: 70 Ron
   június 16 – augusztus 14 között: 90 Ron
   augusztus 15 – augusztus 21 között: 90 Ron ( póló nélkül )
   augusztus 26 - helyszínen: 110 Ron ( póló nélkül )

Cross:
  április 16 – június 15 között: 60 Ron
  június 16 – augusztus 14 között: 80 Ron
  augusztus 15 – augusztus 21 között: 80 Ron ( póló nélkül )
  augusztus 26 - helyszínen: 100 Ron ( póló nélkül )

Family:

  június 1 - gyerekek számára ingyenes
  június 2 – augusztus 1 között: 25 Ron/személy
  augusztus 2 – augusztus 22 között : 35 Ron/személy (póló nélkül)
  augusztus 26 – helyszínen: 35 Ron/személy ( póló nélkül )

Fontos!!!

  • A részvételi díj kifizetési az online iratkozástól számított 5 munkanapon belül történik!
  • A kifizetési bizonylatot (OP szkennelve vagy lefényképezve) a következő e-mail címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Azon versenyzőknek akik augusztus 14-e után, vagy a verseny napján iratkoznak, nem tudunk pólót biztosítani!
  • Nevezés lemondása esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.
  • A nevezés augusztus 21-ig átadható/átruházható más személynek, az iratkozáshoz szükséges adatok elküldésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
  • A "Family" szakaszra június 1-től lehet nevezni. Gyereknap alkalmából június 1-én minden gyereket ingyen lehet nevezni

A nevezési díj tartalmazza:

• személyre szabott rajtszámot ( az augusztus 21-ig iratkozóknak)
• technikai póló ( az augusztus 14-ig iratkozóknak)
• „Pasta Party” a verseny után
• azon résztvevők akik limitidőn belűl teljesítik a távot, „Finisher” érmet és részvételi oklevelet kapnak
• frissítőpontok bíztosítása a verseny ideje alatt
• hegyimentői/ egészségügyi ellátást szükség esetén
• kategóriánkénti díjak


14. Versenyből való kizárás:

14.1 A szervezők fenntartják a kizárás vagy az versenytől való eltiltás jogát, amennyiben bármely versenyző nem tartja be ezt a szabályzatot, illetve a következő helyzetek valamelyikében:

• rajtszám elvesztése
• ellenőrző pont kihagyása
• eltérés a szervezők által kijelölt útvonaltól, rövidítők használata
• valamely közlekedési eszköz igénybe vétele a verseny ideje alatt
• a sportfelszerelés elvesztése a futóútvonalon, szemetelés (a szemetet az ellenőrző és a frissítő állomásoknál lehet hagyni)
• a bajbajutott versenytárs cserbenhagyása
• sportszerűtlen viselkedés más versenyzővel szemben vagy tisztelet hiánya a hivatalos szervekkel, szervezőkkel, szurkolókkal, helyiekkel stb. szemben
• a limitidő túllépése
• speciális esetekben


15. A verseny feladása/megszakítása:

15.1 Abban az esetben, ha egy versenyző úgy dönt, hogy abbahagyja a versenyt, kötelessége jelezni szándékát a legközelebbi ellenőrző pontnál, követve a szervezők további utasításait. A verseny folytatása csak saját felelősségre történhet – a szervezők már nem garantálják, hogy lesznek még újabb ellenőrző pontok, frissítő állomások, jelzések stb. a verseny hátralévő szakaszán, és az adott személy már nem minősül versenyzőnek.


16. Óvások:

16.1 Bármely versenyzőnek jogában áll óvást emelni egy másik versenyző ellen, amennyiben az nem tartotta be a verseny szabályzatát.
16.2 Az írásos óvást a verseny szervezőinél lehet benyújtani, 100 Ron befizetés ellenében, célba érés után, vagy legkésőbb 15 perccel az eredményhirdetés után.


17. Fotózás/filmezés:

17.1 Minden versenyző a „Hargita Trail Running”-ra való nevezése és részvétele által elfogadja, hogy a versenyen készült fotókat, illetve kisfilmeket a szervező felhasználhatja az esemény népszerűsítésére.
A regisztrációval, a nevezési díj kifizetésével, illetve a versenyen való részvétellel minden versenyző megerősíti, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a verseny szabályzatát, saját felelősségére vesz részt a „Hargita Trail Running” terepfutóversenyen.

az V. "Hargita Trail Running" eseményig hátralevő idő :